fbpx

Április 1-7. között karanténkoncertek lesznek láthatók, hallhatók a https://www.livefromourlivingrooms.com-on.

Mogyoró Kornél, az egyik legsokoldalúbb ütőhangszeres élőben zenél március 31-én, kedden, 17 órakor.

Chris Potter - Circuits

2020. március 31.

Valószínűleg Cheltenham-ben járhattak 2017-ben az Edition Records képviselői. Már Chris Potter az ECM-nél megjelent három albuma (The Sirens (2013), az Imaginary Cities (2015) és az 2017-ben felvett The Dreamer Is The Dream) meggyőzhette őket, hogy a kortárs szaxofonosok elit listájáról kihagyhatatlan az amerikai tenoros. Így, mikor a Cheltenham Jazz Fesztiválon fellépő quartet (Potter formációjának akkori tagjai: David Virelles zongora, Joe Martin basszusgitár és a Nasheet Waits dobok) lemuzsikált mindenkit a színpadról, már tudták, hogy ő kell a csapatukba, mert a kortárs jazz originális alakja minden „istálló” értékét növeli.

Papesch Péter basszusgitáros élőben zenél március 30-án, hétfőn, 17 órakor. 

A zenésznek a zene nem csak hivatás, kenyérkereset vagy megszállottság, de mindenek felett örömforrás. A MagyarJazz újabb sorozata keretében munkatársunk, Pallai Péter kérdezi a magyar jazzvilág nagyjait, mi az a tíz zenedarab, amit a legszívesebben hallgat saját épülésére, amikor éppen nem szakmázik?

Nézzünk pozitívan a jövőbe, nyárra túl leszünk a víruson remélhetőleg, és csak Sopronba kell elugrani, hogy világsztárokkal találkozhassunk július 9-12. között. David Sanborn, Stanley Clarke, David Friedman is fellép a SopronDrumon, amit már 3. éve rendeznek meg a nyugati határnál.
Időközben kiderült, hogy sajnos minden fesztivál elmarad augusztus 15-ig.

Mogyoró Kornél, az egyik legsokoldalúbb ütőhangszeres és a Németországban élő Papesch Péter basszusgitáros élőben zenél március 27-én, pénteken, 17 órakor.

Idén a Magyar Jazz Szövetség két jazz klub vezetőjének ítélte oda a Jazz Mecénás Díjat. Bóna Lászlónak, aki a Budapest Jazz Club társtulajdonosa és programigazgatója, valamint Hoffmann Györgynek, az iF Jazz Café vezetője. Gratulálunk!

Most Dinah Washington két CD-jét tartalmazó gyűjteményes antológiája kerül bemutatásra. Az album a Verve lemeztársaság kiadásában jelent meg 1993-ban, címe: Dinah Washington: First Issue, the Dinah Washington Story. A lemezek az énekesnő 1943 és 61 között készített felvételeinek gyűjteményét tartalmazza. A bemutatkozónak javasolt szám egy Gershwin testvérpár által komponált darab, nagyzenekari kísérettel előadja Dinah Washington, címe: „Embraceable You”.

Mogyoró Kornél, az egyik legsokoldalúbb ütőhangszeres élőben zenél március 26-án, csütörötkön, 17 órakor.

A Harmónia Jazzműhely kalandos történetében a mai magyar jazzvilág krémjét szólaltatta meg olyan elvarázsolt helyeken, mint a Nyitott Műhely, a Dob utcai Szenes Pince, az Állatorvosi Egyetem klubja, Londonban a Spitz, a Bulls Head jazz kocsma vagy a legendás 606 Club, majd 2009 óta a Budapest Jazz Club. Ezek a koncertek végre ismét és itt hallhatók. A felvételeket nem Rudy van Gelder vagy George Martin készítette, pedig a zenészek megérdemelték volna. smile Jó szórakozást!

A Magyar Jazz Szövetség indított egy kampányt, hogy hallgassunk minél több hazai zenét, magyar jazzt. A koronavírus veszélybe sodorta a magyar zenészek megélhetését is. A sok eddig meglévő lehetőség eltűnt. A MagyarJazz is csatlakozik ehhez a kampányhoz: Hallgassunk több magyar jazz-zenét, ezzel is segítve a hazai zenészeket!
Zenészeknek: az Előadóművészi Jogvédő Iroda felhívása támogatásra: https://www.eji.hu/cikk/rendkivuli_szocialis_tamogatas_eloadomuveszeknek

A zenésznek a zene nem csak hivatás, kenyérkereset vagy megszállottság, de mindenek felett örömforrás. A MagyarJazz újabb sorozata keretében munkatársunk, Pallai Péter kérdezi a magyar jazzvilág nagyjait, mi az a tíz zenedarab, amit a legszívesebben hallgat saját épülésére, amikor éppen nem szakmázik?

Örömmel tesszük közzé a hetedik Jazznap-hu, vagyis non-profit akciónk 2020-as listáját, a lista még bővülhet! 

1. oldal / 4
© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005